keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Night photoshoot 2

Yökuvaus 

Viimeksi kävin läpi ISO -herkkyyden vaikutuksia, sekä valotusajan merkityksiä. Pimeä/yö kuvaukseen on todella hyvä hankkia kamera jalusta. Näin tein itsekkin ja marssin viikonloppuna rajala pro kauppaan, josta hommasin tripodin, eli kolmijalka tuen. Sen saa n. +1.5m korkuiseksi, joten matalien kohteiden yli pystyn kuvaamaan näppärästi. Seikkailin vielä hetken ostoskeskuksessa ja päätin vielä kerran menna rajala pro kauppaan kysymään tietoa uv-polarisoiduista linsseistä. Sain kattavaa tietoa heillä olevista filttereistä ja mukaani tarttui sitten uv polarisointi linssi, jonka tarkoituksena on poistaa heijastuksia ja antaa enemmän kontrastia maiemakuvaksessakin. Se on tavallaan, kuin aurinkolasi kameralle. Huomaat saman efektin, kun laitat kevyesti tummennetut aurinkolasit silmille, että taivas muuttuu hieman tummemmaksi ja näet sen tummemman sinisenä. Veteen katsoessasi aurinkolasien läpi, huomaat enemmän sävyjä, koska vedenpinta ei häikäise tai tuo valoheijastusta silmille.

Lähdin ulkoiluttamaan kameraani ja tuoreita varusteita pimenevään iltaan ja tarkoituksena on hieman kertoa, mitä vaikutuksia huomasin yökuvauksessa, sekä miten aukon säädöt vaikuttavat ulkona, jossa on valo lähteitä useampia.

HDR photo
Otin kuvia Kehä kolmosen liikenteestä, jotta näette mitä vaikutuksia on pidemmällä valoituksella. ISO 100 ja aukko F5.6"/F6.3" mikäli muistan oikein asetukseni. Valotus ajat vaihtelivat 13" sekunnista aina 30" sekunttiin. Valoja oli todella paljon, joten huomasin pitempien valotusaikojen kohdalla, että katuvalot alkoivat muuttumaan liian "säihkyviksi". Käytin siis alle 20" sekunnin valotusaikoja.  Kamera on tukevasti jalustassa ja kameran linssin edessä polarointi linssi. Jouduin käyttämään polari linssin takia hieman pidempiä valotusaikoja.

Liikejuovat valokuvassa

Kenno kerää valoa ja F (aukolla) saamme säädettyä valon määrää. Pieni F luku, isompi aukko.Kenno tarvitsee valoa ja siihen tarvitaan myös hieman tavallista enemmän aikaa, verrattuna päivällä kuvattaviin kuviin. Kun laitat valotus ajaksi 13" sekunttia ja kamera pysyy liikkumattomana, niin ohi menevien autojen valot ja liike taltioituvat kuvaan, vaikka itse kohteita ei näyt. Tein ensimmäisiä pitemmän ajan valotus harjoituksia illalla, solukämpässäni ja sisälle sattui tulemaan kaimani. Valotusajakasi olin valinnut 5" sekunttia. 


Liike siis taltioituu ja kuvattava tausta, joka pysyy paikoillaan myös näyttää selkeälle kuvassa. Kenno kerää siis valoa ja liike taltiontuu koko siltä ajalta samalla.

Seuraavaksi

Ensi osiossa käyn läpi uuden polarisoidun linssin vaikutuksia linssillä/ilman, ja miten se vaikuttaa päivän valossa, sekä liikevirtauksiin kuvissa.

Päivän klippi hienolta valokuvaajalta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Profile

Photo Favorite

Contact

Follow Us

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *