maanantai 18. maaliskuuta 2013

Haastattelussa Heikki Teittinen

kuva ja tekijänoikeudet: Heikki Teittinen

Haastattelussa Heikki Teittinen

Viikon kuva 12 on Heikin ottama. Nyt esittäytyy mies itse !

-miten päädyit harrastamaan valokuvausta?


Aloitin valokuvauksen noin viisi vuotta sitten ja ensimmäisen järjestelmäkamerani hankin kolme vuotta sitten. Veljeni oli kuvannut jo muutamia vuosia ja sitä kautta löysin itselleni mielekkään harrastuksen.



-valokuvaatko harrastusmielessä vai ammatiksesi?


Valokuvaus on minulle harrastus, jonka parissa pääsen viettämään aikaa luonnossa ja keskittymään yhteen asiaan kerralla, pois arjen ääreltä. Valokuvaaminen on hyvä tapa irroittautua arjen askareista tai etsiä uusia näkökulmia muuten niin arkisiin asioihin.

Olen harrastanut valokuvaamista noin viisi vuotta. Aktiivisen kuvauksen aloitin kolmisen vuotta sitten ostettuani ensimmäisen järjestelmäkamerani.

-mitä kameraa/kameroita käytät?


Aloitin kuvaamisen digitaalisella pokkarilla, sittemmin ostin järjestelmäkameran, Canon EOS 40D:n, johon olin äärimmäisen tyytyväinen. Myin sen kuitenkin hankkiakseni täysikennoisen kameran, jolloin valinta kohdistuikin yllättäen Canon EOS 5 -filmijärjestelmään. Sillä olen kuvannut vajaan puoli vuotta ja kehittänyt itse kuvani. Nyt mieli tekee jälleen palata digitaaliseen järjestelmäkameraan. Todennäköisesti palaan Canonin EOS -sarjan digitaalijärkkäreihin.

-valokuvausvihje:


Kiinteäpolttovälisillä objektiiveilla oppii sommittelun salat zoom -objektiiveja helpommin.

-mikä on mieleisesi kuvaustyyli/kohde?


Pidän luontokuvaamisesta, retkeilen paljon ja käyn joka vuosi Lapissa, kameraa kannan yleensä mukanani. Kaikkea on toki tullut kokeiltua, tilt-shift -objektiiveja lukuunottamatta.

Heikin valokuvia:

kuva ja tekijänoikeudet: Heikki Teittinen

kuva ja tekijänoikeudet: Heikki Teittinen

kuva ja tekijänoikeudet: Heikki Teittinen



2 kommenttia:

  1. Kiitos Heikki/Tepe. Heikiltä toivoisin vastausta siihen, kuinka paljon muokkasit tuota viikon kuvaa? Ja mikä on suhteesi kuvien muokkaamiseen esim. photarilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve Jani!

      Viikon kuvaa on muokattu vain kirkkauden ja kontrastin osalta. Tällä sivulla oleva kuva on lisäksi pakattu pienempään muotoon, mikä aiheuttaa valitettavaa värien tukkoisuutta revontulissa.

      Kuvien muokkaaminen on mielestäni ok, kunhan varsinaista sisältöä ei muuteta. Itse jälkikäsittelen kuviani usein tietokoneella. Tämä käsittää yleensä kirkkauden ja kontrastin sekä jossain määrin sävyjen säädön. Varsinaista muokkaamista en harrasta, ellei tilanne sitä erikseen vaadi, kuten esimerkiksi tuotekuvauksessa, mitä joudun/pääsen myös tekemään.

      Poista

Profile

Photo Favorite

Contact

Follow Us

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *