torstai 6. helmikuuta 2014

Valokuvaus #1 -aloittaminen

Valokuvauksen aloittaminen

Tämä on uusi blogi sarjani, jonka aiheena on -Valokuvaus. Sarja pitää sisällään tietoa valokuvaamisesta, objektiiveista, kameroista, valokuvaus vinkkejä, sekä omakohtaisia kokemuksia. Tässä ensimmäisessä avausjaksossa käsittelemme yleisesti, mitä valokuvaus on.

Valokuvaamisen aloittamiseksi on tärkeä saada ensimmäinen työkalu, joka olet juuri sinä!! aivan, kuvaaja on valokuvan suurin vaikuttaja ja voisi melkein sanoa, että kuvaaja on tilanteen "luoja", tietyssä mielessä, sillä kuvaaja välittää tunnelman ja viestin kuvan kautta. Toinen, mutta tärkein työkalu on kamera ja kameraan tarvitaan objektiivi.

Tärkeys järjestyksessä, kuvaamisessa vaikuttavat: Kuvaaja, objektiivi, kamera. Käydään myöhemmissä jaksoissa läpi tarkemmin tekniikkapuolta, joten keskitytään tälläkertaa yksinkertaisemmin, miten aloittaa valokuvaus harrastus.

Ensimmäiseksi on syytä hankkia kamera. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta heti hankkia kameraa, niin kysy rohkeasti kaveri piiristäsi, että olisiko heillä kenelläkään lainata kameraa. Uuden kameran hankkiminen maksaa 200€-1000€. Aluksi on hyvä lähteä peruskamerasta liikkeelle. Et välttämättä tarvitse kalleinta ja hienointa kameraa, sillä on parempi hallita se vähän köykäisempi kamera kunnolla, kuin hankkia pro kamera, jota ei osaa käyttää.


Kameroita on tarjolla paljon erilaisia, joita on mm. järjestelmäkamera (vasemalla kuvassa), pokkareita (kuva alhaalla), jne jne jne. On hyvä kysyä ystäviltäsi vihjeitä taikka kysyä harrastajilta, mutta mielipiteet saattavat näkyä käyttäjäkohtaisesti, välilä hyvinkin voimakkaasti. Kameraliikkeen myyjät huomioivat yleinsä todella hyvin asiakkaansa tarpeen ja toiveen, joten heiltä löytyy hyvää ammattilaistaitoa tässä asiassa



Kameraliikkeitä on useita, mutta mistä itse olen saanut hyvää palvelua, on Rajalaproshop (www.rajalacamera.fi) Tämä ei ole maksettu mainos. Lisäksi Verkkokauppa ja Gigantti myyvät kameroita, joten on hyvä tarkistaa kilpailijoiden hintoja, kameraa miettiessä.

Valokuva

Valokuvaamisen tärkein ominaisuus on oppia kuvaamaan. Unohda hetkeksi kameran asetukset ja muut seikat, ne ovat tärkeitä, mutta tutustu ensin valokuvaamiseen käytännön kautta. Lähde ulos ja ota kuvia. Vertaa ja seuraa eri kuvaajien valokuvia, sekä pyydä välillä arvioita omista valokuvistasi. Palaute voi olla välillä todella suoraa, mutta ota se kohteliaisuutena ja käytä taustalta tullutta tietoa hyväksi, jonka kautta kehittää omaa kuvaamistasi. 

 Kuvan kohteen ei tarvitse aina olla keskellä. Hanki tietoa valokuvan sommittelusta ja pyri saamaan valokuviisi mielekkyyttä. Aina ei tarvitse olla paniikki vain valokuvien ottamiseen, sillä kuvalla ja kuvalla on eroa.
Valokuvan tehostaminen myös sommittelun lisäksi on mielekästä. On erilaisia ohjelmia, joilla muokata kuvaa. Osa kuvaajista haluaa pysyä "luomu" kuvissa, mutta ole rohkea ja tutustu erilaisiin työkaluihin ja nauti kuvaamisesta







Ulkoiluta itseäsi ja kameraa Ota kamera moneen paikkaan mukaan, jotta pääset kameran kanssa tutustumaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että toisten kotia/kotipiiriä ei saa valokuvata. On eroa kuvata ja julkaista kuvia. Käymme näitä asioita läpi myöhemmissä jaksoissa.

Valokuvauskursseja

Käytä hyödyksi kursseja, mitä on saatavilla taikka kysy apua tutuiltasi, jotka harrastavat valokuvausta. He kyllä auttavat, mutta kannattaa pysyä maltillisena apua kysyttäessäkin, sillä kokeneemmat kuvaajat eivät aina jaksa ilahtua innokkaasta kuvaaja persoonasta. Hengitä välillä ja koita myös itse kaivaa tietoa ja vertailla saatua tietoasi muiden kanssa. Myös youtubessa on hyviä valokuvaus aiheisia videoita, joidenka kautta voit kehittää valokuvaamistasi





Seuraavassa jaksossa tutustumme kameraan..


1 kommentti:

  1. Nykyään on matkapuhelimia, joissa melkein kaikissa on kamera. Tämä on myös oiva tapa tutustua valokuvaukseen ja matkapuhelin market kaupoissa ohjelmien puolella on paljon ilmaisia ohjelmia, joilla tehostaa valokuvaamista kännykällä.

    VastaaPoista

Profile

Photo Favorite

Contact

Follow Us

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *