perjantai 10. tammikuuta 2014

Haastattelussa Henry Grönholm

Henkan kuvista huokuu urheilu, vaeltaminen, luonto, ihmiset - tilannekuvaus. En kovin usealla kuvaajalla ole nähnyt niin laajaa ja miellyttävää Fisheye objektiivin käyttöä, kuten Henkalla. Päätin ottaa yhteyttä mieheen kameran takana ja esittelen teille; Henry Grönholm

Kuvat (C) Henry Grönholm




Miten päädyit harrastamaan valokuvausta?

Varmaan joku viitisen vuotta sitten sain ensimmäisen järjestelmäkamerani - Nikon D40. Sitä ennen tuli kuvailtua samaisen merkin pokkarilla. D40:sen myötä kasvoi innostus kuvaamiseen ja aloin ihmisten lisäksi kuvamaan myös maisemia. Nykyiseen kalustoon kuuluu myös D90 ja objektiivejakin taitaa olla kerääntynyt puolisenkymmentä. Voi sanoa että kaluston myötä on kasvanut kiinnostus kokeilla kaikkea uutta ja tuo innostus kuvaamiseenkin on säilynyt.




Kerro minkälainen olet valokuvaajana ja kauanko olet harrastanut kuvausta?

Sen viisi vuotta olen todella harrastanut. Kuvaan kun sille päälle satun. Lähinnä reissuilla tulee kuvia otettua.


Mitä kameraa tykkäät käyttää ja mieleisesi objektiivi?

Nikonit todettu hyväksi - Tykkään 35mm normaalista ehkä eniten.


Kuvistasi ei voi olla huomaamatta kalansilmä (fisheye) objektiivin vaikutusta. Mikä kyseisessä objektiivissä viehättää ja kertoisitko lisää ko. objektiivista?

Ei ole mitään ihmeellistä kerrottavaa - suhteellisen vähän Fisua tulee käytettyä - ehkä noista sosiaaliseen mediaan päätyneistä kuvista sitten on yllättävän moni otettu kyseisellä objektiivilla. Varmaan sen vuoksi että sillä on hyvä kuvata tilannekuvia ja saa hiukan uutta perspektiiviä asioihin.

Valokuvaus vihjeesi?

Etsi kaunis nainen kuvattavaksi.

Mikä on mieleisesi kuvaus tyyli?

Spontaani 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Profile

Photo Favorite

Contact

Follow Us

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *