keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Täyskenno saapui taloon!

Valinta on 5D mark II




Valintani päätyi käytettyyn 5D mark II. Vaakakupissa painoi kolme tekijää: Hinta/laatu, käyttö juhliin/potretteihin, kuvalaatu myös hämärässä. Hinnan takia uusi 5D mark III tipahti pois, sillä saisin käytettyjä 5D2 x3 samalla hinnalla. Parannuksia on mark 3 mutta mikäli haluaisin rehoille vastinetta, olisi nikon ollut parempi siihen valintaan (tilt kuville).

6D tipahti pois listalta, sillä käyttäjillä vaikeuksia kuvata koripalloa pelaavaa ihmistä, eli action toiminta ei sovi 6D, vaikka snapshot arvosteluissa se päihitti 5Dmark2, mutta IRL 5D2 on parempi muotokuviin, maisemakuviin ja juhlatilanteisiin.

Sain kameran mukana lisäakkukahvan, joka tulee tarpeeseen juhlakuvauksessa. Illalla päästyäni töistä oli sade kuurot riesana, joka rajoitti mahdollisuutta päästä kuvailemaan kunnolla. Kävin siis "juosten kustu" termillä ottamassa hieman tuntumaa yön pimeydessä ja vain katuvalojen valoa antamaa valotehoa, jossa samalla näin miten 1.4 50mm FF kameroille tarkoitettu linssi toimii hämärässä. ISO arvo 1600, F2.2-3.5 väliltä ja suljin aika 1/20 pääosaksi. Linssissä ei ole vakaajaa, mutta yllättävän hyvin onnistui kuvat. Nyt 50mm linssin ominaisuudet pääsevät vasta kunnolla esiin FF kameran takia. Päiväkuvauksia täytyy vielä tehdä, mutta eron jonka huomasin jo kuvatessa on, että täyskenno ottaa laajalta alalta kuvan verrattuna croppikameraan. Olin hetken yllättynyt, koska tutut kuvauspaikat mahtuivatkin kerralla kuvaan, eikä nyt tarvinut karsia kohdista.  Kuvat ovat vain räpsäisty, mutta pimeä kuvaukseen hämärässä olen tyytyväinen !

Vielä lisäksi loppumainintaa valinnastani. 5D2 pitää silti korkeaa laatua yllä, vaikka uusin päivitys tästä on hieman paranneltu, mutta kennon osalta valoisuus tehoa on menetetty ja se on huono asia. En tarvitse vielä aivan priima luokan kameraa, sillä alkutaipaleella kuvaus vielä, vaikka kehitystä on tullut. Olen iloinen joilla 5D mark III on, sillä tarkennuksen osalta se on upea luomus. Edullinen käytetty, testattu kamera oli hyvä valinta omiin tarpeisiini. Myöhemmin kun taito karttuu ja lisääntyy, voi jälleen miettiä uusia kamera malleja. Kehitystä tulee tapahtumaan ja sitä jään innolla odottamaan. Tämänhetkiset päivitykset eivät olleet mielestäni hintansa arvoisia valitakseni 5D3 tai 6D. Seuraamani ammattivalokuuvaajat ovat joko luopuneet 5D3 käytöstä ja siirtyneet aivan uusiin ulottuvuuksiin tai käyttävät edelleen 5D2. Mielestäni se osoittaa lujaa luottamusta 5D2 kohtaan. Verrattuna omaan 650D croppikennoiseen tämä on monta askelta eteenpäin valokuvauksessani. Nikon tuottaa upeita kennoja ja Canon taas vie omaan suuntaansa. Kehitys tulee olemaan mielenkiintoista seurata, joten siihen asti opettelen tällä FF rungolla.










1 kommentti:

  1. Upea bokéh tuossa kolmanneksi viimeisessä, kyllä huomaa, että runko on vaihtunut. Tuo 50mm f1.4 -objektiivi on loistava jo kroppirungossa, FF:ssä vielä parempi.

    VastaaPoista

Profile

Photo Favorite

Contact

Follow Us

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *