maanantai 23. syyskuuta 2013

Käyttökokemuksia 5D2 vs 650D

Heipsan!

Aika jakaa muutaman päivän aikaisia käyttökokemuksia kameroiden näpräämisestä, varsinkin 5D2.


5D mark II
Canon 5D2 on suunniteltu kahdenkäden malliksi. Ohjelma valitsin on vasemman käden puolella, ja toiminnot kuvan säätöihin näytössä ovat myös sijoutettu live view vasemmalle puolelle. Kamera myös painaa lähes 1kg+ objektiivin ja lisäakkukahvan kanssa, joten yhdellä kädellä kuvaamiinen ei ole mahdollista.










5D mark II




ISO herkkyys on helposti säädettävissä, sekä suljin aika (kameran yläpainikkeista). Taas takana oleva kiekko antaa nopean mahdollisuuden muuttaa aukon kokoa (F).









650D
Canon 650D ohjelma valitsin on oikean käden puolella. Meni hetki kun tajusin, että "mikä tässä tuntuu oudolta?" ISO herkkyys on suht hyvin valittavissa. Suljin aika myös. Ohjelma kiekkoa ei hirveämmin tarvitse säädellä, mutta hyvin helppo pyörittää peukalolla tarvitttaessa. Lisäksi on/off säätö on peukalolle mieluisampi. Varmaankin totuttelu kysymys näin aluksi


Takaata näkee, että kosketusnäyttö antaa paljon painikkeista vapauttavaa tilaa. Toisinaan olisi myös nopeampi ja kätevämpi suoraan painikkeista eri tilanteissa säätää arvot, sillä vaikka kosketusnäyttö on kätevä, niin ei se nopeuta kaikissa tilanteissa, mutta helpottaa ja tekee omalla tavallaan yksinkertaiseksi hallita näytön asetuksia. Kameraa voi säätää yhdellä kädellä samalla ja ei tarvitse kahta kättä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Profile

Photo Favorite

Contact

Follow Us

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *