torstai 5. syyskuuta 2013

Portrait #2

(C) Teemu Rajala

Etsimme mallin kanssa sopivaa paikkaa kuvata yöllä. Aurinko oli jo laskenut sen verran pitkälle, että ei ollut mahdollista toteuttaa laskuaurinko taustaa. Etsimme paikallisen sataman alueelta kuitenkin kohtaa, missä valokuvata. Mukanani oli salama ja salamaan erilaisia heijastinkupuja, sekä salamalle tukijalusta. Koko potretin ideana oli hahmottaa varjojen muodostuminen, sekä salamalaitteen tehoarvojen säätö. Halusin tietää, miten saada livenä kuvia salaman kanss pimeässä.

Salamalaitteen lisäksi käytin hyväksi katulyhdyn valoa, mutta se ei oikeasti riitä valaisuteholtaan kuvaukseen, ellei käytössäsi ole erittäin valotehokas objektiivi. Haasteena oli canonin 70-200mm L tele F4, jonka valovoima on hieman rajoittava. Kuitenkin tämä kyseinen kuva oli viimeisiä otoksia ennen kuvauksen lopetusta. Laitoin salaman kiinni ja asetin ISO alueen herkkyyden 1600-12500 väliltä. Värikuvana ei kuvasta ollut mihinkään, mutta mustavalkoisena katulampun valonheijaste tuo uuden ilmeen kuvaan. Mielekäs bokeh taustalla.

Kun kuvaat malliasi, niin muista viiden pisteen valo alue: leuka, posket, nenä, otsa. Varjot ovat todella raakoja eivätkä anna anteeksi, mikäli valo ei ole sopivasta kulmasta malliin nähden. Lisäksi pidä silmällä mallin katseen suuntaa ja pyri löytämään katseen suuntainen tausta. Kyseessä on Leadinglines joka vie ja tuo katseen kohteen oman katseen tueksi. Jätä hieman tilaa etsimessä katseen suuntaan ja tähtää kultaisten pisteiden leikkaus kulmaan, joka tässä kuvassa on vasemman ylä pisteen kulma, johon katse kiinnittyy.
(On muitakin tapoja ottaa potretti kuvia ja on olemassa poikkeus sääntöjä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Profile

Photo Favorite

Contact

Follow Us

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *