maanantai 28. heinäkuuta 2014

Haastattelu: Noora Teittinen (Uusinta julkaisu)

Haastattelussa Noora Ryymin

-miten päädyit harrastamaan valokuvausta?

(C) Noora Teittinen
Olen pitänyt valokuvaamisesta jo kauan ja aiemmin on tullut räpsittyä kuvia peruselämästä ja erityisesti matkoilta ja esim. synttäreiltä. Kiinnostuin n. kolme vuotta sitten enemmän kun sain pokkarin (Canon Powershot SX210 IS), jossa manuaalisäätöjä pystyi tekemään. Silloin aloin kuvaamaan enemmän ja kiinnittämään huomiota muuhunkin kun siihen, että joku tilanne saatiin vaan taltioitua kuvaksi. Aloin kiinnittämään enemmän huomiota asetteluun, valotukseen ja kuvan värisäätöihin eritavalla. Aloin myös kiinnostua kameralla ”kikkailusta.” Kun pokkarin rajat tekniikan suhteen alkoivat tulla vastaan, hankin järjestelmäkameran, jossa mahdollisuudet esimerkiksi hämärässä kuvaamiseen kasvoivat. Minua kiinnosti erityisesti kuvien ottaminen, jossa objektiivin aukon saa mahdollisimman suureksi ja näin syväterävyyttä hallittua. Tämä onnistui järjestelmäkameralla helpommin.

-valokuvaatko harrastusmielessä vai ammatiksesi?

(C) Noora Teittinen
Ihan harrastusmielessä valokuvaan.

*kuinka kauan olet harrastanut valokuvausta

Olen ottanut kuvia arjesta, matkoilta ja tapahtumista niin kauan kun muistan mutta varsinaista ”valokuvausta”, jossa enemmän jo mietin mitä kuvaan ja miten, olen harrastanut n. 3 vuotta.

-mitä kameraa/kameroita käytät?

Käytän Canon 550D järjestelmäkameraa, johon olen objektiiveiksi ostanut mukana tulleen kittilinssin (Canon 18-55mm, f3,5-5.6) lisäksi Canonin valovoimaisen, potrettikuvaukseen tarkoitetun 50mm f1,8, Samyang 8mm f3,5 kalansilmä -objektiivin, sekä Sigman 50-200mm f4-5.6 telezoomin. Tämän lisäksi kuvaan joskus matkoillani pokkarillani Canon Powershot SX210 IS.


-valokuvaus vihje:

Kannattaa kuvata RAW, eli raakaversiona. Sitä pystyy käsittelemään kuvanoton jälkeen paljon paremmin kuin JPEG kuvaa. Esimerkiksi valotuksen säätö onnistuu RAW kuville paljon paremmin ja kuvanottohetkellä esim. liian tumma kuva voidaan vielä pelastaa käsittelyn jälkeen koska RAW kuva sisältää enemmän informaatiota kuvasta ja on siksi käsiteltävissä paremmin kuvan oton jälkeen. Tähän käsittelyyn ei välttämättä tarvitse kalliita Photoshop -kuvankäsittelyohjelmia, vaan RAW -kuvien perusmuokkaukseen/käsittelyyn voi käyttää esim. Canonin mukana tulevaa Digital Photo Professional – ohjelmaa.

(C) Noora Teittinen

-mikä on mieleisesi kuvaus tyyli/kohde?

Tykkään kuvata luontoa, tapahtumia, ihan normaalia elämää. Esim. syntymäpäivillä tykkään kuvata yleistä tunnelmaa ja ihmisiä. Koen kuitenkin ihmisten kuvaamisessa vielä itselläni harjoittelun varaa. Luonnossa tykkään kuvata esimerkiksi koskia, jossa pitkällä valotusajalla voi ”leikkiä” ja saada aikaan usvamaisen virran.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Profile

Photo Favorite

Contact

Follow Us

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *