lauantai 26. heinäkuuta 2014

Hääkuvaus Osa 1

Valmistautuminen


tekniikka

On hyvä syy, että käytät kahta kameraa. Ensinnäkin, se antaa paremman mahdollisuuden käyttää erilaisia objektiivija samaan aikaan ja vähentää ainaista vaihtelua. Toiseksi, jos kamera hajoaa tai lopettaa toimintansa, saat jatkettua kuvausta toisella kameralla. 
   Objektiiveja kannattaa olla useampia, kuten: telezoom ja yleis objektiivi. Itse käytin 70-200mm tele & F2.8 24-70mm yleis objektiivia. Lisäksi erittäin valovoimainen 50mm F1.4 oli matkassa mukana. Osa kuvaajista on kertonut, että mikäli häät pitäisi kuvata yhdellä objektiivilla, olisi se 35mm prime. Tärkeintä on, että osaa hyödyntää omia objektiivejasi. On paljon, mitä pitäisi olla vielä lisäksi, mutta itse suunnittelin omien tarvikkeiden mukaan.
    Akkuja, muistikortteja kannattaa varata mukaan. Varasin yhteensä 5 akkua ja repussa oli ladattuna akkukahva, jonka saa vaihdettua lennosta tarvittaessa. Muistikortteja oli useampia molemmille kameroille. Akkuparistoja ja normaaleja paristoja oli varattu salamalaitteelle, sillä salamalaitetta joutuu yllättävän usein käyttämään ja sen teho on hyvä n.100 kuvan aikana (riippuen salaman käyttämästä tehosta).
    Kamerahihna piti kamerat saatavilla ja kantaminen oli mukavaa. Lisäksi salamalle otin läpiammuttavan sateenvarjon, sekä jalustan radiolähettimet, jotta salamankäyttö ei olisi sidottu kameran kiinnityksen varaan. Näin ollen saan vapaammat kädet hakea salamalle omaa paikkaansa, varsinkin tietyissä potreteissa.

henkinen valmistautuminen

Tämä alkoi jo yli puolivuotta aikaisemmin sovittua päivämäärää. Olin jo sisäistänyt paljon erilaisia tapoja henkilö ja tilanne kuvaamiseen. Latasin itseeni tietoa ja oppeja juhlakuvauksista. Kävin läpi videomateriaalia hääkuvauksesta, sekä miten kuvaajan tulee liikkua ja ottaa huomioon kirkossa/juhlapaikalla jne. Hääparin poseeraaminen ja pienet lisät. Olin valmis ensimmäiseen haasteeseen, sillä tiesin, että pääsisin välissä harjoittelemaan isompia synttäri kuvauksia ja tapahtuma kuvauksia, joista poimin käytännön oppia. Imin kaiken tiedon mitä vain sain käsiini. Loppujen lopuksi opettelin muutamat selkeät säännöt, jotka takaisivat onnistumisen. Virheet pitää osata myös käsitellä etukäteen, eli mikä on vahvuus ja heikkous. Heikkoja kohtia omassa kuvaamisessa ei kannata kieltää. Ne on tehty oppimista varten, mutta hääkuvaukseen ei kannata valmistautumatta lähteä, mikäli haluat nauttia ensimmäisestä kuvaamisestasi täysillä. Muuten stressi voi yllättää ja tilanteet, joihin ei pysty varautumaan voivat käydä ylivertaiseksi. Oli siis hyvä, että valmistauduin lähes kaikkeen, joista pääseikat oli opeteltu ja muihin oli sitten tietoa, sekä harjoittelua taustalla, joka onnistuisi soveltamalla. Eli selkeästi sanottuna, jos tapa A, ei onnistu, niin käytän silloin tyyliä b, c tarvittaessa. Harjoittelin mielessä vaihtoehtoisia keinoja.

Kuvauspaikat 

Kävin hääkirkon katsastamassa viikkoa aikaisemmin ja samalla reissulla juhlapaikan tilanteen. Otin harjoitus kuvat, joten varmistin, että kohteista on jo yleiskuvat, joten hää kuvaus päivänä ei tarvitse ryhtyä kuvaamaan erikseen rakennuksia. Samalla tarkastin mahdollisia paikkoja hääparin kuvaamiselle, sekä mikäli sataisi, olisi lisävaihtoehtoja käytettävissä. Tämä vähentää stressiä, sillä tuntemattomat paikat ovat aina oma lisänsä epätietoisuudelle. Kannattaakin harjoitella etsimään kuvauspaikkoja kuvaajan perspektiivistä, sillä välillä tilanteet ja pyynnöt tulevat varoittamatta.

https://www.facebook.com/pages/Teemu-Rajala-Photography/346273828807801
Seuraavassa osassa mennään hääpäivän tunnelmissa ..

2 kommenttia:

  1. Onko samplekuva hdr vai rawista avattu?

    VastaaPoista
  2. Pelkkään rawiin tehty "dodge lighten" Pensselillä korostusta auringon valaisemiin kohtiin: pensas, nurmikko, puut, tie (vedelty ajouriin) ja kirkko tuotu esiin. Nokalla oli polarisaatio filtteri joka muhkeuttaa jo pelkästään taivaan, joten kevyt clarity vielä korosti efektiä.

    VastaaPoista

Profile

Photo Favorite

Contact

Follow Us

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *