sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Mietteitä pimeäkuvauksesta


Pimeä Kuvaus!

The Empire strike's back! eli paluu takaisin alkuun, mitä tämä siis tarkoittaa? mietin hetken pimeä kuvausta ja huomasin ärsyyntyväni pariin seikkaan, jotka vaivasivat mieltäni. Kohina/rakeisuus, kuvien tuottama pettymys laadullisesti. Kun jokin asia ei palaudu mieleen tai saa mitenkään edistymään, oli edessäni matka alkuun. No, mitä tässä nyt siis jaarittelemaan, vaan silkkaa faktaa, että olin unohtanut pimeä kuvauksen asioita.

Ensiksikin pimeä kuvauksessa suositellaan 100-400 ISO herkkyyksiä ja 0,6" - +  suljinaikoja. Tällöin saadaaan paljon laadukkaampia kuvia ja toiseksi, olisi hyvä käyttää jotain filtteriä edessä. Ei ole pakko, mutta kun vertailin ensimmäisiä kuvia harrastelun alusta, niin huomasin filtterin hyviä ominaisuuksia. Ylhäällä oleva kuva on ensimmäinen pimeäkuvaus kuvani ja se on kuvattu croppi kameralla ja pyöröpolarisointi filtterin avulla, poistamaan heijastumia ja mahdollistamaan pitempiä valoitusaikoja. Usein olen liian perfektionisti joissakin asioissa, enkä suostu antamaan periksi asioissa, jotka ovat väärin, kuten myöntämään itselleni, että en osaa. Paluu alkuun sai taas muistamaan paljon asioita pimeä kuvauksesta.



Tämä on pitkä B&H opetus käytännön kuvin ja on puolentoistatunnin mittainen, mutta mikäli on kiinnostusta, niin suosittelen ainakin katsomaan ajan kanssa.

Seuraavaksi päivitellään objektiivi asiaa, sekä muutamia uusia kuvia eri objektiivien kanssa. Lupailin aikaisemmin LR5 käsittelyä, mutta joudun jättämään ne pois, sillä youtubesta löytyy asiaan todella paljon hyviä videoita. Linkittelen asian tiimoilta hyviä käsittely vinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Profile

Photo Favorite

Contact

Follow Us

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *