tiistai 2. huhtikuuta 2013

Lisää väriä!!

Argh, tylsä harmaa kevät




Näin monet kuvat ainakin tahtovat sanoa, niiden värikylläisyyksien puuttuessa. Auringon valo ei aina riitä ja näkemämme kohteet eivät olekkaan kuvassa sellaisia, miten olemme sen itse nähneet. Käytän Corel paintshop pro x3 versiota kuvan muokkauksessa. Teen helpon muokkauksen, jossa ei muokata kuvaa, kuin värikylläisyyden parantamiseksi. En tiedä sanoa tarkkaan, miten vaikea tämä on sinulle, jos et ole ennen muokannut kuvia, mutta selitän hyvin lyhyesti tämän mielestäni helpon tavan.

Avaan kuvan ohjelmaan ja ensimmäiseksi teen kuvasta eri kerroksia, eli layereita. Vakio kuvani pysyy taustakuvana. Teen neljä kerros kopiota yhteensä. 

  • Layer 1: Burn voimakkuus = 7 (0-100). Tämä on corelin toiminto, jossa voin valmiilla sävytyksellä muuttaa layerin sävyä. Burn vanvhistaa tummia alueita erittäin voimakkaasti. Sitä tarvitsen vain vähän tuomaan varjoja esiin.
  • Layer 2: Soft Light = 59. Kuva kaipaa lisää pehmeää valoa, sillä layer 1 Burn toiminto tummensi kuvaa entuudestaan, joten nyt joudun valottamaan kuvan taustaa reilusti.
  • Layer 3: Multiply = 24. Toiminto kerrostaa kuvaa ja antaa sille selkeyttä ja toimii myös tasapainottajana Burn (tumma) / Soft Light (valo) välillä, saattaen nämä tasapainoon kerrostamalla.
  • Layer 4: Smartphoto fix, jolla säädän lopuksi kuvan lopullisen valoitus ja kontrasti tasapainon.



Tapoja on monenlaisia, mutta tässä yksi niistä. Nopein tapa on muuttaa suoraan kuvan valoisuutta tai tummuutta perus säädöillä, jotka löytyvät "Adjust" sarakkeen alta. Tämä muokkaus, jonka tein, on enemmänkin HDR tyylinen, jossa halutaan voimakkaammin kuvan yksityiskohtia esiin. HDR poikkeaa siitä, että siinä myös käytetään enemmän valoituksen säätöjä, joissa kerrostetaan valoitettu/tummennettu/perus kuva päällekkäin ja säädetään kerrosten voimakkuutta, jolloin varjokohtien alueet saadaan valaistumaan, mutta palaan HDR kuviin myöhemmin. Tässä kerrostin hieman sävyillä kuvaa ja voit verrata tuloksia alkuperäisen ja muokatun kuvan eroista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Profile

Photo Favorite

Contact

Follow Us

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *