maanantai 1. huhtikuuta 2013

Haastattelussa Jukka Sipilä


Haastattelussa Jukka Sipilä (Lance graphics)


miten päädyit harrastamaan valokuvausta?

Siitä on aikalailla tasan kymmenen vuotta kun isäni osti esimmäisen digitaalikameran kotiin. Olin silloin 17-vuotias. Siitä Olympuksen pokkarimallista tulikin sitten mieluisa kapistus. Käytin sitä isääni enemmän, kavereiden kanssa hengailessa ja elämäntapaa tallentaessa. Opiskelin samaan aikaan graafista alaa, joten kuvailu oli siinä ohessa mielenen harrastus. Vuotta myöhemmin sain oman kamerani.


valokuvaatko harrastusmielessä vai ammatiksesi?


Kerron kaikille olevani harrastevalokuvaaja, niin ei odotukset nouse liian korkealle! Silti joka kesä (välillä talvellakin), on tullut kyselyjä häitä ja ylioppilaspotretteja kuvaamaan. Näin on ollut vuodesta 2005 alkaen. Myös yhdet hautajaiset ja parit bändikuvat ovat tallennettu muistikortille.

mitä kameraa/kameroita käytät?

Canon EOS 450D ja paria eri putkea siinä. Joskus kuvauskeikoille tulee lainattua tuttavilta lisäkalustusta. Omistan myös Polaroid-kameran.

valokuvaus vihje:

Paras zoomi on omat jalat. Kokenut kuvaaja menee rohkeasti lähelle. Alkuaikoina arkailin tässä.

Toisaalta joskus kaukaa otetut kuvat ovat oivallisia, kun kohde ei huomaa kuvanottoa. Silloin saakin usein kaikista luonollisimmat henkilökuvat, kun henkilö ei reagoi kuvanottoon.

mikä on mieleisesi kuvaus tyyli/kohde?

Tykkään retrotyylisistä kuvista. Vanhojen valokuvien värittömyys, rakeisuus, kellastumat ja valotusläikät tuovat kuvaan kaikessa köyhyydessäänkin rikkautta ja elämänmakua. Itse en paljoakaan kuvaa filmikameralla, mutta osaan kyllä muokata kuviin ajanpatinaa. Se on nyt kovasti muodissakin.
Siksi omassa kuvauksessani en aina pyri tallentamaan tilannetta selkeästi ja teknisesti laadukkaasti. Usein salama pilaa tunnelman. Yritän ikuistaa tunnelman mahdollisimman luonnollisessa valossa. Joskus yli- tai alivalottunut epätarkka kuva voi kuvata tilanetta parhaiten. Pidän siitä, että kuvassa on eri ulottuvuuksia.

Kerran minua pyydettiin kuvaamaan häitä persoonani vuoksi. Olin siitä otettu.

Tarjoan lähinnä graafisia palveluita, mut jos tarvitset kaltaistani kuvaajaa, voit ottaa yhteyttä: jukka.sipila@gmail.com.

Tekemisiäni voi seurata osoitteessa www.facebook.com/LanceGraphics.

Hyvää rainaa kaikille!





2 kommenttia:

Profile

Photo Favorite

Contact

Follow Us

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *